Kimaltavat pikkukukkarot

Yksi keskeneräisyys saatu valmiiksi. Tai no tarkemmin ottaen kaksi. :) Virkkasin kimallelangasta, jota ostin käsityömessuilta, pari pientä "kukkaiskukkaroa". Muistatte varmaan kukkaisneliön ohjeen? Tämä on virkattu täysin samalla ohjeella, lukuunottamatta tietenkään reunuksia. 


Kukkaisneliön ohjeen löydät tästä linkistä. Virkkaa ohjeen mukaan kierrokseen nro 9 saakka. Tällöin sinulla on 4 kierrosta terälehtiä. Viimeinen kierros virkataan kuten ohjeessa, eli terälehtien taakse, mutta ILMAN lisäyksiä. Virkkasin kukkaot koukulla nro 3,5 ja kaksinkertaisella glitterlangalla. Kukkaronkehykset ovat noin 10 cm leveitä.




Takaosan voi virkata mielensä (ja kenties myös lankatilanteen) mukaan. Eli voit virkata molemmista puolista samanlaiset, tai sitten toisen ihan pelkillä pylväillä, kuten minä langan vähyyden vuoksi. :)
Virkkasin kierrokset muuten samalla kaavalla, mutta vain ilman terälehtikierroksia. Näin taka- ja etukappaleessa on varmasti samanverran silmukoita.


Nämä pikkukukkarot ovat nyt valmiita niin arkeen kuin juhlaan, tai vaikkapa lahjaksi. Nopeita ja kivoja tehdä, vaikka glitterlangan virkkaus on välillä aavistuksen hankalaa, varsinkin kaksinkertaisena. 

Nyt se lumi sitten suli täältäkin pois kokonaan... :( Mutta siitä huolimatta mukavaa lauantaita kaikille! :)

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit